Акценти
Начало / Култура / Арт център Плевен със запълнен календар до края на годината

Арт център Плевен със запълнен календар до края на годината

Календарът за изложби в Арт център Плевен до края на 2016 г. е запълнен, научаваме от Пламен Монев, ръководител на изложбения салон. Календарът е одобрен от отдел „Култура” на Община Плевен.

От началото на годината досега в Арт център Плевен бяха открити четири изложби – една обща на плевенските художници и още изложби с творби на акад. Румен Скорчев, Иван Нинов и в момента в салона може да бъде видяна изложбата на гостуващата Галерия 13.

През април в Арт центъра ще бъде представена фотографска изложба и изложба на плевенските скултори Убавка Тончев и Константин Симеонов-Костика.

През май публиката ще може да види традиционния Пролетен салон на плевенските художници.

На 8 юни изложба с живописни творби ще открие Хинко Хинков. След нея ще бъдат представени творби от частната колекция на акад. Светлин Русев.

В следващите месеци в Арт центъра ще имаме срещи с изкуството на Мариан Вутев, Валентин Атанасов, Явора Петрова, проф. Кирил Мескин, Карло Вендо, Стилиян Атанасов.

В средата на месец ноември ще бъде открит Есенният салон на плевенските художници. Годината ще завърши с традиционната коледна изява на плевенските творци. Изложбата ще бъде открита в навечерието на Коледа – на 18 декември.

Арт център Плевен вече работи по календара си  за 2017 г. Авторите, с чието творчество вероятно ще можем да се срещнем в Плевен, са проф. Николай Майсторов, проф. Станислав Памукчиев, проф. Емил Попов, доц Димо Колибаров, а гостуваща галерия ще представи изложба на Кольо Карамфилов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...