Акценти
Начало / Култура / Арт център – Плевен домакинства на варненски художници днес

Арт център – Плевен домакинства на варненски художници днес

афишОт тази вечер Арт център – Плевен ще бъде домакин на сборна изложба от произведенията на 19 варненски художника. Те ще гостуват с творбите си от 2 до 28 април, съобщи кураторът на изложбата Виктория Митева, а самото откриване на изложбата ще бъде в 18 часа.

В експозицията ще бъдат представени двама скулптори и 17 художника, изявяващи се в сферата на живописта – Александър Бузилов, Валентина Чернева, Васил Василев, Васил Пенчев, Венцислав Марков, Веселин Чакъров, Деян Димитров, Димитър Тумбалов, Иван Обретенов, Камен Димитров, Мария Чакърова, Милен Маринов, Петя Папазова, Пламен Монев, Радко Мурзов, Светлин Ненов, Христо Петров, Христо Христов и Цанко Цанков.

„Подборът на художници не е според заслуги и принос в обществения живот на град Варна и България, а по творби с конкретни сюжети. Желанието ми бе да бъде усетена морската автентична атмосфера, пресъздадена с различни похвати, техники и най-вече индивидуални почерци на създадените произведения”, споделя кураторът Виктория Митева.

Творбите, подбрани в тази експозиция, са разделени на две общи групи: на типични маринистки сюжети и на автори, за които морето е само вдъхновение, развълнувани от тематики, надхвърлящи морските хоризонти.

Кураторът Виктория Митева допълва, че вярва в разнообразието от теми, сюжети и похват и всеки ценител на изящното изкуство ще намери нещо за себе си – идея, предизвикваща към размисъл, картина, отнасяща съзнанието далеч от сивото ежедневие към бленувани хоризонти.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...