Акценти
Начало / Култура / Арт работилница отвори в читалище „Зора” в село Победа

Арт работилница отвори в читалище „Зора” в село Победа

Арт работилница за деца и подрастващи ще работи през летните месеци в НЧ „Зора-1990” в село Победа.  Тя е част от проектната инициатива лятно арт студио „Рисувай, твори, танцувай“, която се реализира с финансовата подкрепа от Национален дарителски фонд „13 века България“ в обявената конкурсна сесия на тема „Детски  работилници за изкуства“.

В продължение на три месеца читалищния екип ще работи с децата за  развитие на техните умения и таланти с помощта на три вида изкуство – изобразително изкуство, моделиране, танц.

С мултимедийна презентация ръководителят на проекта Димитринка Гетова запозна целевата група с целите, дейностите и очакваните резултати от проектната инициатива. Първата работилница „Рисувай” не е обикновена, а  рисуване на картини по номера. Втората работилница „Твори” ще използва иновацията  диамантена бродерия на гоблени с фолклорни мотиви. Третата работилница „Танцувай” ще обучава децата и подрастващите да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика.

Читалището има вече утвърдена традиция в летните занимания с деца. От лятната ваканция на 2011г. предлага на местните деца разнообразни дейности, с които  се развиват техните умения, сръчност, съобразителност, творчество и  екипна работа.

Всичко, сътворено от децата по време на лятно арт студио „Рисувай, твори, танцувай“ ще бъде представено пред местната публика във лятна вечер на таланта, която ще се проведе на открита лятна естрада пред Читалището преди началото на учебната година. Очакваните резултати са изготвянето на две изложби – на диамантени гоблени и на картини с цветя, както и представянето на един сценичен танц.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...