Акценти
Начало / Крими / Арестуваха за денонощие трима дилъри

Арестуваха за денонощие трима дилъри

Трима разпространители на наркотици са задържани за срок от 24 часа при полицейска проверка, извършена вчера. Двама от мъжете са засечени в жк „Сторгозия”, а третия – на обществено място.

Около 19.00 часа в апартамент в жилищния комплекс криминалисти засекли в момент на направа и разфасовка на марихуана 22-годишен мъж. При последвалото претърсване и изземване в жилището са намерени 12 полиетиленови пликчета с размери 8/12см със суха зелена тревиста маса с общо тегло 250 грама. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана. Открити са електронна везна и приспособление за стриване на суха тревиста маса. Младежът има две криминални прояви и една присъда.

Половин час по-късно е претърсен друг адрес в „Сторгозия”, на който е намерен полиетиленов плик с размери 6/4см с марихуана. Жилището е обитавано от 23-годишен, с криминална проява за разпространение на наркотици и една присъда.

На 19 април около 12.00 часа в района на Автогара Плевен криминалисти от Първо РУП са извършили обиск на 32-годишен мъж от Червен бряг. У него са намерили три  полиетиленови топчета с размери 1/1 см с бяло прахообразно вещество, пликче с размери 4/5 см с кафяво вещество и бяло хапче. Мъжът е осъждан, а наркотикът е иззет за експертизи. Започнато е бързо полицейско производство, по което продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...