Акценти
Начало / Крими / Апелативният съд в Търново потвърди ареста на единия от задържаните за убийството в Левски

Апелативният съд в Търново потвърди ареста на единия от задържаните за убийството в Левски

На открито заседание днес състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди определение на Окръжен съд – Плевен, с което на Йордан М. С. (р. 1996 г.) е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от пресцентъра на правораздавателната институция.  Йордан М. С. е с повдигнато обвинение във връзка с грабеж с причинена смърт и телесна повреда в град Левски на 30.12.2016 г. Определението на ВТАС не подлежи на обжалване.

С постановление на Окръжна прокуратура – Плевен  20-годишният мъж  е привлечен в  качеството на обвиняем, затова, че през нощта на 30.12.2016г., в град Левски, в съучастие с Йонко Е.  отнел  50 000 лева и около един килогром златни накити от владението на Кирил И. и на Галя И. Грабежът е придружен с убийството на Кирил И. и тежка телесна повреда на Галя И

По искане на Окръжна прокурата – Плевен съдът взе по отношение на Йордан С. мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Касае се за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Обвиняемият е осъждан и е налице  реална опасност той  да се укрие или да извърши ново престъпление.

Делото, образувано по жалба срещу наложената мярка за неотклонение на втория обвиняем по същото досъдебно производство – Йонко Е. Б.,  ще бъде разгледано утре от 10 часа, уточняват от ВТАС.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...