Акценти
Начало / Крими / Апелативният съд в Търново гледа мярката на общинския съветник от Червен бряг

Апелативният съд в Търново гледа мярката на общинския съветник от Червен бряг

Утре в 10 ч. Апелативен съд – Велико Търново ще разгледа двете дела по мерки за неотклонение срещу Мирослав А. И. и баща му Анатолий И. Ц., който е общински съветник в Червен бряг. Делата са образувани след подадени жалби срещу определенията на Плевенски окръжен съд, с които са наложени мерките за неотклонение „задържане под стража”.

Припомняме, че на 18 декември Окръжен съд – Плевен, като първа инстанция, постанови мерки за неотклонение „задържане под стража” както за Анатолий, така и за Мирослав. Искането за налагането на мерките е внесено от Окръжна прокуратура – Плевен, във връзка с повдигнатите обвинения на двамата за отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост и за причиняване на средна телесна повреда.

Както Анатолий, така и Мирослав са изпратили декларации, че не желаят да участват лично в съдебното производство пред Апелативен съд – Велико Търново и че искат то да се проведе в присъствието само на техните защитници. Делата ще бъдат разгледани последователно, като първо ще се разгледа делото по мярката на Мирослав, а след това делото по тази на Анатолий.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...