Акценти
Начало / Общество / Апаши влизат отново с коли по алеите в Кайлъка

Апаши влизат отново с коли по алеите в Кайлъка

Неизвестни злосторници са премахнали бетонната преграда в Кайлъка, която ограничава достъпа на автомобили в парка. За това са сигнализирали в писмо до областния управител охранители от фирма „Петромакс Секюрити груп”ООД , която  по договор от 15 април 2013 год. се грижи за контролно-пропускателния режим в парка.

Доскоро в парка с моторно превозно средство се влизаше само през бариерата, допускаха се само коли с цел зареждане на заведенията. От няколко дни обаче е изчезнала бетонната преграда в Кайлъка на отклонението вляво, по посока към моста на реката, преди плувния басейн, обясняват от пресцентъра на Областна администрация. „Това дава възможност за безпрепятствено проникване по този път в парка и обратно по алеята към ресторант „Люляците” и в целия обект. Недопускани от охраната автомобили влизат от там и пребивават в парка, правейки опит да го напуснат през бариерата”, се казва в писмото на охранителите. От фирмата настояват отклонението да бъде затворено по такъв начин, че да се прекрати нерегламентирания достъп до парка.

Областният управител Илиян Йончев е предал сигнала до компетентните органи.

Ще припомним, че от 1 септември 2012 год. влезе в сила наложения със заповед на тогавашния областен управител Иван Новкиришки ограничителен режим за достъп на превозни средства в парка. Решението беше взето и под натиска са силното обществено недоволство, породено от безразборно спиращите по алеите и в зелените площи автомобили.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...