Акценти
Начало / Общество / Анимацията „Българ филмът” гледаме тази вечер в автокиното в Плевен

Анимацията „Българ филмът” гледаме тази вечер в автокиното в Плевен

автокино

Тази вечер в Плевен ще отвори за първи път пътуващо автокино. То ще бъде разположено на паркинга пред стадион „Плевен”, a първият филм, който ще бъде прожектиран, е пълнометражната българска анимация „Българ филмът”. Прожекцията ще започне от 21.30 часа.

Организаторите обещават всеки месец на същата дата пътуващото автокино да спира в Плевен. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми. Желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на www.avtokino.bg и разбира се – да имат автомобил. Билети могат да бъдат и закупени на място, но местата са ограничени.

Автокиното се състои се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.

Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Билетите за прожекцията са на цена от 9 лева за възрастни и 7 лева за учащи и пенсионери. Организаторите осигуряват и 20 безплатни билети за деца в неравностойно положение.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...