Акценти
Начало / Здравеопазване / Ампутираха ръката на дете, пострадало от високо напрежение

Ампутираха ръката на дете, пострадало от високо напрежение

линейка

В неделя вечерта в Спешното отделение на УМБАЛ „Д-р Георги Странски” е прието дете с изгаряне трета степен. Момчето е пострадало докато се изкачвало по железнорешетъчен стълб за високо напрежение.

ПРи инцидента са обгорени двете  ръце и двете бедра на детето. Състоянието му е наложило извършването на спешна операция и ампутиране на част от лявата ръка, до средата на предмишницата, уточняват специалистите от Университетската болница.

В момента пациентът е под наблюдение в Отделението по пластично-възстановителна хирургия и изгаряния при УМБАЛ – Плевен. Рискът за ръката му все още не е отпаднал.

Инцидентът станал около 18.00 ч. в неделя в село Ракита. Детето заедно със своя 13-годишен брат се състезавало за бързо изкачване по железнорешетъчен стълб, когато се озовало под напрежение и паднало на земята. След инцидента то е откарано в Плевенската болница.

Другото дете не е пострадало.

Електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели, съгласно изискванията на нормативната уредба, извършена му е ревизия на 11 юни, уточняват от пресцентъра на ЧЕЗ..

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...