Акценти
Начало / Политика / Александър Йорданов: СДС и ГЕРБ са за единна, интегрирана и променяща се към по-добро Европа

Александър Йорданов: СДС и ГЕРБ са за единна, интегрирана и променяща се към по-добро Европа

Задачата на българските евродепутати е да участват в добрите промени в ЕС, така че България да не остава изолирана. СДС и ГЕРБ са за по-единнаq интегрирана и променяща се към по-добро Европа. Това заяви на пресконференция днес в Плевен Александър Йорданов, който е кандидат на СДС в общата листа на ГЕРБ и СДС за предстоящите европейски избори.

Йорданов подчерта, че бъдещето на България е свързано с единна и обединена Европа. Трябва да мразиш България, за да не виждаш, че България може да оцелява само в тази общност, подчерта той.

По думите му коалицията между СДС и ГЕРБ е единствената, която може да победи БСП на евроизборите. Това е негова лична мисия и той е убеден, че само обединението на ГЕРБ и СДС има шанс за тази победа.

Той подчерта, че на  предстоящите избори ще се реши бъдещето на Европа  и за българите е важно да решат в каква Европа искат да живеят – разделена, националистическа  Европа или обединена и интегрирана.

Лидерът на СДС Румен Христов, който също участва в пресконференцията, заяви, че няма официално да призовават да се гласува преференциално в общата листа, но няма и да забраняват на избирателите си да направят преференциален избор. Дали и ГЕРБ ще играят така, че да няма пренареждане на листата с преференции ще разберем в нощта след изборите, допълни  той.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров, който е другият кандидат на СДС в листата, каза, че навсякъде симпатизантите на СДС активно  ще работят за тези избори.

Тримата подчертаха, че на тези избори за европейски парламент е важно хората да разберат, че развитието на България е свързано с това на ЕС. По думите на Румен Христов средствата, които страната ни получава са   3-4 пъти повече от тези, които дава в бюджета на ЕС.

След пресконференцията Румен Христов, Александър Йорданов и Илия Лазаров, заедно с д-р Марияна Лазарова, зам.-председател на СДС и председател  на областната структура на СДС, и Пепо Петков – член на НС на СДС и председател на СДС – Плевен се срещнаха с актива на СДС от Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Плевен  в зала „Гена Димитрова”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...