Акценти
Начало / Последни новини / Александър Георгиев шампион по бокс, Георги Копалиев излиза утре за титлата

Александър Георгиев шампион по бокс, Георги Копалиев излиза утре за титлата

Пореден успех за боксьорите от Плевен и Червен бряг – шампионска титла и три бронзови медала. Към тях утре ще бъде добавен и още един – златен или сребърен. Това е равносметката на плевенските клубове – Мизия 80 и Спартак, както и Червен бряг от държавния личен шампионат за мъже в Ямбол. До днес от боксьорите ни най-силно се представи Александър Георгиев от Мизия 80. В най-тежката категория +91 кг възпитаника на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров спечели титлата с великолепно представяне, въпреки че бе дебютант при мъжете. Той започна с успех над национала Тихомир Батинков от Ботев /Пловдив/. Получи се завързана битка, в която плевенчанина имаше превес и в трите рунда. Втората среща продължи само една част и представителя на домакините Живко Бинев се отказа. На полуфинала Сашо имаше труден противник – Димитър Лазаров от НСА. Победи го и в трите рунда. Битка за титлата нямаше, защото пловдивчанина Йордан Терзиев отказа да премери сили с плевенския състезател. „Отличен дебют за Сашо. Спечели срещу корави съперници. За мен не е изненада представянето му. Все пак беше шампион за младежи, участва и на европейско първенство … Има огромен потенциал. Сега вече трябва да трупа опит, но това става с участия. Проблемът е как да го задържа в нашия клуб“, коментира президента и треньор на Мизия 80 Сашо Владимиров.

Още един плевенчанин е на път да спечели шампионската титла. Става въпрос за Георги Копалиев. Утре боксьора на Спартак /Плевен/ играе за златния медал срещу Данаил Филипов от ЦСКА при 75-килограмовите.

В тази категория конкуренцията бе доста по-мащабна от останалите и именно това е причината да приключи едва утре.

Копалиев достигна до битката на титлата след три лесни победи. На старта той спечели служебно след като сливналията Данчо Славов отказа да се качи на ринга. После Александър Велинов от Бдин /Видин/ издържа само първата част и хвърли кърпата. На полуфинала бургазлията Владимир Георгиев предпочете да не понася ударите на Копалиев и също отказа да се боксира. Неприятната изненада за Мизия 80 дойде в категорията до 60 кг. В нея Симеон Наковски се виждаше в битката за златния медал, но бе спрян на полуфинала срещу Тони Савов от ЦСКА. Преди този мач Симо се наложи над хасковлията Георги Киров и Евгени Начев от БК Кико /София/. Така за него остана третото място.

„Този шампионат бе състезанието на Симеон Наковски. В полуфиналния двубой той изнесе лекция на Тони Савов. Съдиите обаче го ощетиха, присъждайки победата на армееца, който дори се изненада, че е обявен за победител. Неприятна работа, но нищо не можем да сторим. За мен обаче има доста по-важни неща. В Ямбол Симо се легитимира като боксьор. Направи впечатление на всички, което е доста важно, защото вече ще се съобразяват с него. Не се съмнявам, че успехите му предстоят“, каза треньора му.

Два бронзови медала за червенобрежките боксьори. При 69-килограмовите Павлин Спасов победи последователно Дилян Лазаров от Спартак /Плевен/ и Константин Котев. На полуфинала обаче не успя срещу Роберт Чамасанян от Ботев /Пловдив/. Съотборникът на Павлин – Ивелин Иванов пък е трети в категорията до 56 кг.

Победа и загуба записа Владимир Дорошенко от Мизия 80 при 60-килограмовите. Само по една среща пък изиграха Айхан Юсеинов /64 кг/ от Мизия 80, Светозар Михайлов /75 кг/ от Спартак и Павел Стефанов /81 кг/ от Червен бряг.

„Получи се много силен шампионат, въпреки че националите не играха. Станахме свидетели на много качествени и оспорвани срещи. Доволен съм конкретно от представянето на моите боксьори“, уточни Александър Владимиров.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...