Акценти
Начало / Образование / Албена Тотева със специално обръщение по повод Седмицата на четенето

Албена Тотева със специално обръщение по повод Седмицата на четенето

Националната седмица на четенето започва днес в цялата страна с различни дейности, които ще се проведат в училища и детски градини. Тя се организира от Министерството на образованието и науката с активното участие на децата и учениците, на техните учители, на семействата на децата и местните общности, на читалищата, библиотеките, историческите и културни институции,  пенсионерски клубове, на писатели и поети, на общественици и представители на кметства, общини, сдружения и доброволци.

В детските градини и училищата от Плевенска област през Националната седмица на четенето са заявени поредица от инициативи – четене на приказки  за малки и големи, състезания по четене и писане, драматизации и театрализирани игри, приказни карнавали, изложби на детски рисунки по сюжети от литературни произведения, срещи с местни писатели и поети, посещения в библиотеки и читалища, обогатяване на училищните библиотеки с нови книги, инициативи за подаряване на книги, маратон на четенето и много други четивни занимания.

По повод старта на Националната седмица на четенето началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен – Албена Тотева, направи специално обръщение към всички участници, като им пожела успехи в предвидените дейности. „Нека всички заедно се потопим в света на книгите, да прочетем заедно едно любимо стихотворение, една любима приказка, един любим разказ, да подарим една книга на дете и заедно да споделим преживяното”, отправи призив тя.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...