Акценти
Начало / Култура / Албена Декова празнува юбилей с нова книга

Албена Декова празнува юбилей с нова книга

Плевенската поетеса Албена Декова ще представи пред публика новата си поетична книга „По грифа на руните”. Така авторката ще отпразнува своя 50-годишен юбилей.

Това е петата поред книга на Албена Декова. Замислена е като поредица от две, а може би и три книги с лирични миниатюри. Първата книга от поредицата – „По грифа на руните”, съдържа три цикъла – любовен, философско-екзистенциален и един с тристишия-импресии.

Краткост, истинност, конкретика на мига и обобщена опитност на духа – това накратко е новата ми стихосбирка, казва авторката. „Избрах миниатюристичната форма, защото тя дава възможност за по-непосредствено и незабавно проникновение в човешката душа и ум в унисон със забързания ритъм на съвремието, в което често се оказва, че няма къде да се завърнем. Новите ми стихове са опит за бягство от линейното програмиране и аналитичното предусещане на живота ни на скорост и така лирическата ми героиня прекроява съдбата и изкривява нейната траектория от бъдещето към миналото по грифа на руните”, споделя Албена Декова.

Приятели и почитатели тя ще посрещне на 19 октомври, четвъртък, от 16.30 часа в ХГ „Колекция Светлин Русев” за премиерата на новата си поетична книга.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...