Акценти
Начало / Здравеопазване / Акция по кръводаряване организират жени активистки
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Акция по кръводаряване организират жени активистки

По повод Световния ден на безвъзмездното кръводаряване – 14 юни,  от Жени ГЕРБ Плевен организират акция по кръводаряване. Днес, 10 юни 2015 г., първите дами пожелали да се включат в акцията, дариха кръв, като призоваха: „Дарявайте. Животът няма заместител!“

Активистките призовават всички приятели и симпатизанти да се включат в този хуманен акт  и на 14 юни да дарят кръв в Центъра по трансфузионна хематология в Плевен. Той се намира до Медицинския университет в града и ще работи в неделя. Акцията е и във връзка с появилата се информация в медиите за недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О в лечебните заведения в Плевен.

От  Регионалния център за трансфузионна хематология в Плевен напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания следва да е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали и да не са приемали лекарства през последните 48 часа. Необходимо е също преди това те да са приемали храна. При посещение на кръвния център  задължително се представя документ за самоличност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...