Акценти
Начало / Образование / Актьор и историк разказват за Апостола на ученици от НУ”Христо Ботев”

Актьор и историк разказват за Апостола на ученици от НУ”Христо Ботев”

ll

Актьорът Веселин Плачков и историкът Димитър Руски ще разкажат за Апостола на ученици от Начално училище „Христо Ботев”, информират от школото. Срещата е под наслов „Каквото съм правил, в полза народу е“ и ще се състои на 19 февруари.

Историкът ще представи исторически документи и публикации на съвременници и изследователи на делото на Апостола, в които се споменава за основаването на първия революционен комитет в града ни, както и за връзката му с  Плевен.

Актьорът Веселин Плачков ще сподели какво е усещането да се играят животът и смъртта на един национален герой. Той участва във филма на Максим Генчев „Васил Левски”, който се снима в момента.

Учениците ще разкажат какво са научили за живота и делото на Васил Левски и ще подредят изложба от рисунки. Презентация по темата ще бъде изнесена на информационното табло на училището.

В знак на признателност към делото на Апостола най-големите ученици в училището – четвъртокласниците, ще поднесат цветя пред паметника на героя в града. Левски е пример за патриотизъм, жертвоготовност и всеотдайност за всяко поколение, коментират от училището.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...