Начало / Култура / Актуализираха статута на Международния фестивал Лауреатски дни „Катя Попова”

Актуализираха статута на Международния фестивал Лауреатски дни „Катя Попова”

Актуализиран статут на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова” одобриха плевенските общински съветници на последното си заседание вчера. Предложената редакция е синхронизирана със съвременните изисквания за провеждане на международни фестивали.

Лауреатски дни „Катя Попова” ще се провежда в град Плевен през месец октомври веднъж на две години в рамките на не по-малко от пет концертни вечери. Фестивалът се организира и финансира от Община Плевен. Негов председател е кметът, който със своя заповед назначава Организационния комитет. Членове на комитета са изтъкнати музикални творци, видни общественици, участващи на доброволен принцип. Във фестивала участват само лауреати и носители на награди от престижни международни и национални музикални конкурси в областта на класическата музика, предхождащи три години поредното му издание.

Музикалното събитие няма състезателен характер, гласят основните положения в актуализирания статут. Той е и условие за кандидатстване на ММФ Лауреатски дни „Катя Попова” за член на Българската асоциация на фестивалите и впоследствие на Европейската асоциация на фестивалите. Тазгодишното издание на фестивала ще бъде тридесето поред.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...