Акценти
Начало / Последни новини / Акробатите Момчил Пачев и Александър Цончев станаха шампиони на България

Акробатите Момчил Пачев и Александър Цончев станаха шампиони на България

Девойката на КСА-Плевен – Момчил Пачев и Александър Цончев спечелиха шампионската титла от държавното първенство по спортна акробатика. Възпитаниците на треньора Димитър Димитров триумфираха в старшата възраст при мъжките двойки. Тандемът, който опитния наставник е сформирал преди пет години изигра много добре програмата си и спечели три златни медала – темпо, баланс и многобой.

За първи път домакин на първенството бе Благоевград. В зала „Скаптопара“ се представиха над 350 акробати от 20 български клуба във всички възрастови групи от двата пола. Като гост в състезанието участва и гръцкия клуб Олимпиада от Солун.

От останалите представители на КСА-Плевен най-добро бе класирането на женската тройка в старшата възраст. Триото Виолета Стефанова – Мирела Симеонова – Мира Пондева завърши на шесто място в многобоя, на седмо в балансовата комбинация и девето в темповата. Техен треньор е носителката на златен и бронзов медал от Световна купа по спортна акробатика през 1983 година Галя Паралийска. Нейни възпитанички са и женската тройка в младшата възраст: Красимира Димитрова – Калина Маринова – Неда Габрова. Те се класираха на девета позиция в многобоя. В същата възраст плевенската двойка при 6-12 годишните Деница Георгиева – Михаела Михайлова завърши 12-а в многобоя. При децата 6-8 г. една десета не достигна на Преслав Цветанов да влезе във финала.

„С изключение на двойката Пачев – Цончев другите видове от нашия клуб са новосформирани. Представянето им е добро като за дебют. Преслав отбеляза голямо израстване, имайки в предвид, че започна късно с подготовката, но бързо наваксва. Като цяло първенството бе на много високо ниво. Видяхме доста перспективни състезатели“, коментира Галя Паралийска.

Снимки: Фейсбук СК Акробатика Плевен

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...