Акценти
Начало / Общество / Ако планирате късна морска почивка, началото на септември ще е подходящо

Ако планирате късна морска почивка, началото на септември ще е подходящо

Тази година месец септември се очертава сравнително топъл. Времето ще е благосклонно към любителите на морските почивки. Ако сте планирали късна почивка на морето, първото десетдневие на септември ще е идеално за това. Такава е прогнозата на метеоролозите и синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН . Според синоптиците температурите в по-голямата част на страната ще останат сравнително високи. Средната максимална температура за месеца ще е около 31 градуса.

Край морето времето все още си остава доста топло, а температурите ще се задържат около 28-30 градуса като по южното Черноморие —Бургас, Китен, Приморско се очаква да бъдат около 26-28 градуса, докато във Варна, Балчик и Шабла термометрите ще показват около 25-27 градуса. Температурата на морската вода ще е около 24-26 градуса през първата половина на месеца и около 23-24 градуса през втората половина на септември. Приятно ще е времето и за тези, които предпочитат да прекарват свободното си време край реките, особено ако са на по-ниска надморска височина.Септември ще предложи хубаво време и за любителите на планината.

Първите признаци на по-сериозно захлаждане се очакват през второто и третото десетдневие на септември, когато ще има и превалявания

Прогнозата за количеството на валежите през септември е за около 30-50 л/кв.м в равнините и низините и около 90л/кв.м в планинските области.

Въпреки това предстоящият месец септември ще бъде сравнително топъл, със 17-18 слънчеви дни , а облачните ще са около 5-6.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...