Акценти
Начало / Общество / Академичната общност на МУ – Плевен изпраща в нейния вечен път своя колега доц. д-р Десислава Статева

Академичната общност на МУ – Плевен изпраща в нейния вечен път своя колега доц. д-р Десислава Статева

Днес академичната общност на МУ-Плевен изпраща в нейния вечен път своя скъп колега, преподавател и приятел доц. д-р Десислава Статева. Съболезнователното писмо от името на Академичното ръководство ще поднесе на поклонението ректорът на университета проф. д-р Славчо Томов, информират от учебното заведение. То гласи:

 „До семейството и близките на доц. д-р Десислава Статева

От името на цялата академична общност, на Академичното Ръководство на Медицински университет – Плевен и лично от свое име изказвам най-искрени съболезнования към семейството и близките на доц. д-р Десислава Статева, споделяйки тяхната дълбока скръб и непрежалима загуба.

На 08 октомври 2015 г. по особено несправедлив и жесток начин в капана на верижна катастрофа бе прекъснат живота на един млад човек, една любящя майка и съпруга, наш преподавател и колега.

От днес завинаги ще остане празно мястото на доц. д-р Десислава Статева в редиците на Академичния съвет и преподавателския състав на висшето училище, където тя се открояваше като всеотдаен преподавател и ерудиран млад учен, допринесъл за успешното провеждане на редица научни форуми и акредитационни процедури.

Като горд възпитаник на плевенската Алма Матер и благодарение на безспорните си качества на специалист в своята област, д-р Статева се хабилитира на ранна възраст като доцент по офталмология. В сърцата на своите пациенти, на студентите си и на всички колегите тя ще остане като светъл лъч, благодарение на своята доброта, човечност, всеотдайност и отдаденотст. Завинаги ще ни огряват нейната сияйна усмивка и позитивизъм.

Днес ние се разделяме с един млад човек, неповторим професионалист и всеотдаен колега, който завинаги ще остане в сърцата ни с достойните си дела и неповторимо обаяние!

Дълбок поклон пред паметта на лекаря, преподавателя и колегата!”

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...