Акценти
Начало / Общество / Административният съд с потвърждение за избора на кмет на Червен бряг

Административният съд с потвърждение за избора на кмет на Червен бряг

Административният съд в Плевен потвърди избора на Данаил Вълов за кмет на община Червен бряг . Това сочи негово решение от 18 ноември. Делото бе образувано по жалба на кандидата за кмет Георги Георгиев срещу решение на Общинската избирателна комисия в Червен бряг.

В искането си жалбоподателят е посочил, че обявените резултати за избор на кмет на Червен бряг са недействителни, с мотива, че има допуснати съществени нарушения на изборния процес. Административният съд е преценил, че жалбата е неоснователна, след като са разгледани протоколът на ОИК и протоколите на четири секционни избирателни комисии, за които е имало претенции за изборни нарушения.

Предвид всички събрани доказателства съдът е решил, че не са доказани нарушения на изборния процес, които да са повлияли върху окончателния резултат от избора за кмет на община Червен бряг  след проведения втори тур на местните избори. Оспореното решение на Общинска избирателна комисия – Червен бряг за избиране на кмет на община Червен бряг след проведения втори тур на местните избори е правилно и законосъобразно, поради което следва да бъде потвърдено.

Решението подлежи на оспорване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България в срок от 7 дни от обявяването му.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...