Акценти
Начало / Общество / Административният съд потвърди решение на ОИК- Плевен за прекратяване пълномощията на кмета на Тодорово

Административният съд потвърди решение на ОИК- Плевен за прекратяване пълномощията на кмета на Тодорово

Административен съд – Плевен е потвърдил решението на Общинска избирателна комисия – Плевен, с което предсрочно са прекратени пълномощията на кмета на Кметство с. Тодорово, поради обстоятелството, че не е изпълнил изцяло императивната норма на текстове от Закона за местното самоуправление и местната администрация, а именно: в едномесечен срок да предприеме необходимите действия за освобождаването си от заеманата длъжност като член на управителен орган на кооперация и да уведоми писмено за това председателя на Общински съвет – Плевен и Общинска избирателна комисия – Плевен, което изискване е кумулативно, съобщават от АС-Плевен.
Не е налице нито едно от отменителните основания по чл.146 от АПК, поради което Административен съд – Плевен отхвърля подадената жалба срещу решението на ОИК – Плевен, се казва в съобщението.
Решението подлежи на оспорване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България в срок от 7 дни от обявяването му.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...