Акценти
Начало / Общество / Адвокатската колегия се отчита

Адвокатската колегия се отчита

Емил АбрашевВ края на седмицата Плевенската адвокатска колегия ще проведе годишното си отчетно събрание, научихме от председателя на Адвокатския съвет на колегията адвокат Емил Абрашев. За събранието, което ще се проведе на 25 януари от 9 часа в хотел „Ростов”, се очаква да пристигнат представители на Националното бюро по правна помощ. Сред присъстващитеще е и народния представител Цецка Цачева, която в качеството си на юрист е член на колегията в Плевен.

Освен отчет за дейността на Адвокатския съвет, на Дисциплинарния съд към колегията и на Контролния съвет, в събота ще бъде обсъден и приет бюджета за годината. Участниците ще излъчат и делегатите от Плевен, които ще представляват гилдията на Общото събрание на адвокатурата на 22 и 23 февруари в София.

В Адвокатска колегия – Плевен в момента членуват общо 217 адвокати. От адвокат Емил Абрашев научихме, че миналата година колегията има 7 нови попълнения – петима нови членове с по 5-годишен стаж и трима младши адвокати. За периода няма наложени дисциплинарни наказания на юристи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...