Акценти
Начало / Общество / Агресията сред учениците е във фокуса на проект, партньор по който е плевенска гимназия

Агресията сред учениците е във фокуса на проект, партньор по който е плевенска гимназия

Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ) в Плевен е партньор на Сдружение на директорите на самостоятелни ученически общежития  в град Ловеч в реализирането на проект, който е насочен към овладяване агресията сред учениците. По проекта се предвижда да бъде създаден Център „Единство“, който ще предоставя  услуги за подкрепа и разпространяване на механизми за превенция и самопомощ при агресия сред учениците. Това стана ясно на началната пресконференция, на която беше представен проекта и неговите цели. Тя се проведе днес, 28 септември, в зала „Орион” в Плевен.

Директорът на ПГМЕТ – Таня Лазарова, представи накратко опита на гимназията в преодоляването на агресията сред учениците, който ще бъде приложен сред младежите и колектива на Ученическо общежитие Ловеч, където се възпитават ученици от всички професионални гимназии и СОУ в града, и в които ще се разпространят резултатите от проекта.

IMG_3166ПГМЕТ-проект

При представянето на проекта стана ясно, че той ще предложи алтернативи за разрешаване на ежедневни проблеми, съпътстващи комуникацията между родители, ученици, учители, възпитатали, обусловени от агресията. С реализирането на проекта ще бъдат създадени модели на общуване извън традиционния учебно-възпитателен процес. В помощ ще бъдат различни институции от публичния и неправителствения сектор, имащи отношение към изграждането на младежите като личности. С тяхна помощ ще бъде изградена методика за справяне с агресията сред младежите в училищна възраст.

Идеята е създаденият Център „Единство”, който ще бъде ситуиран в плевенската професионална гимназия,  и Методиката да се ползват от образователните структури в областите Плевен и Ловеч. Преки ползватели по проекта ще са учениците от ПГМЕТ – Плевен и от Ученическо общежитие – Ловеч, които са на възраст от 14 до 19 г.

На срещата за представянето на проекта присъстваха ученици от ПГМЕТ, представители на други плевенски училища и на Ученическо общежитие – Ловеч, на неправителствени организации и на институции.

IMG_3169проект-ученици-пгмет

IMG_3170проект

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...