Акценти
Начало / Общество / Агенцията за държавна финансова инспекция откри нарушения в плевенското отоплително дружество

Агенцията за държавна финансова инспекция откри нарушения в плевенското отоплително дружество

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е открила нарушение на Закона за обществените поръчки за 10.7 млн. лв. в четири от топлофикациите – отоплителните дружества в Бургас, Плевен, Габрово и Велико Търново. Това са най-големите нарушители, според проверката на Агенцията, извършена през първото тримесечие на 2016 г, пише „Капитал“.

С най-много актове за нарушения е „Топлофикация – Габрово“ – 31, а откритие нарушения са 15 общо за 2.7 млн. лв. С най-голяма стойност на поръчките, в които има нередности, пък е „Топлофикация – Бургас“ – 4.9 млн. лв. Като наказателните постановления са 24. При „Топлофикация – Плевен“ нарушенията са 13, общо за 1.4 млн. лв. С най-малко провинения от четирите е топлофикацията във Велико Търново, която има осем акта, а поръчките, в които са открити нарушения, са 6 за 1.545 млн. лв.

И при четирите дружества поръчките са свързани с разходи за строителство, доставки и услуги. Установените нарушения са общо 45, а съставените актове – 89. От публикуваните данни не става ясно каква е тяхната стойност, но според закона за обществените поръчки за непровеждане на процедура, глобата е 15 хил. лв.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...