Акценти
Начало / Любопитно / Авторът на песента „Муу-Муу“ споделя смело себе си с публиката

Авторът на песента „Муу-Муу“ споделя смело себе си с публиката

541798_215801955251192_1043269363_n

Плевенчанинът Константин Кучев, който взриви шоуто „България търси талант“ с авторското си парче „Муу-Муу“, споделя смело себе си с публиката, призна той за infopleven. „Нещо отвътре ме дръпна да се явя на този кастинг. Всеки човек носи в себе си нещо, което иска да се роди, да бъде изразено. Реших да споделя себе си. За моя радост, срещнах разбиране. И една чудесна палитра от хора и техните таланти – почувствах се като в пътуваща циркова трупа. Докато чакахме зад кулисите, пяхме, свирихме и танцувахме”, разказа той за цветното си изживяване.

Косьо, както го наричат приятелите, е многостранен талант. Роден е на 24. 11. 1988 г. в Плевен. Учи цигулка в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” при Красимира Кузева, която определя като „прекрасен човек и преподавател”. След 7-ми клас решава да кандидатства в Гимназията с преподаване на чужди езици в града, където завършва средното си образование с английски и френски език. Паралелно взема уроци по китара в Школата на Любомир Анов, който силно повлия на музикалния му вкус – както по отношение на музиката, която слуша, така и на тази, която създава. В момента Косьо е студент в 4 курс, специалност Поп и джаз пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

1486683_251389778359076_1965596042_n

Освен с музика, се занимава и с театър. Участва като музикант и композитор в представления на Младежкия театър в София, както и в Студентския театър на Софийския университет „Св.  Климент Охридски”.

Той е един от любимите изпълнители в Дом „Кафе”. „За Дом „Кафе” чух от приятели, че е изключително място, каквото не е имало в Плевен и изобщо в България. Така и се оказа. Както подсказва името, човек наистина се чувства като у дома си в тази приветлива къща. Приятно е да бъдеш там и да правиш каквото и да е – да си говориш с някого, да четеш, да си мислиш – чувстваш се вкъщи. А да свириш там, всеки път е един споделен, чудесен празник”, сподели Константин.

В момента той е част от студентското радио предаване „Нощен екипаж“ на програма „Хоризонт“. Заедно с още трима студенти от различни университети представя млади български изпълнители и тяхното творчество. Те избират музиката и са водещи на предаването. Излъчва се всеки вторник и петък от 3 до 4 през нощта. След това предаването се качва и онлайн.

Позитивен и вярващ в многообразния си талант, Константин Кучев продължава искрено да споделя себе си с публиката – където и да е тя.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...