Акценти
Начало / Общество / Август – сух и с температури до 38 градуса

Август – сух и с температури до 38 градуса

Август се очертава като топъл и сравнително сух месец. Отиваме към нормалното късно лятно засушаване. Това каза пред Нова тв климатологът Георги Рачев. Той допълни, че на около десетина години август ни изненадва с повече валежи, както беше през миналата година.

Според климатолога чувствителното затопляне ще се усети още тази събота, когато по обед се очаква да е много топло и температурите ще са над 30 градуса, от порядъка на 35. Горещото време ще се задържи и в понеделник.

„До следващия четвъртък не се очакват валежи. Може да превали до 10 мм в Западна България. В Югоизточна България се наблюдава едно сериозно засушаване. Това ще продължи и в началото на август месец“, прогнозира климатологът.

Според него през август температурите ще са високи, но няма да надминат 40 градуса. Максималните със сигурност ще достигнат 35-38 градуса, смята Георги Рачев.

Климатологът обясни, че климатът винаги се е променял и сега отиваме към по-топло време. Очаква се този процес да спре евентуално 2020 г., защото слънцето леко заспива и затихва, заяви Георги Рачев.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...