Акценти
Начало / Последни новини / Абсурд! Съкратиха до половин сезон зоналните първенства по хандбал на най-малките

Абсурд! Съкратиха до половин сезон зоналните първенства по хандбал на най-малките

Скандално решение за хандбалните първенства за момичета и момчета до 10 години на зона Мизия. 12-те тима – плевенските Полюс-ТМ /момичета и момчета/ и Шугар /момичета и момчета/, Дунав Белене /момичета и момчета/, Етър-64 Велико Търново /момичета и момчета/, едноименния тим на град Левски /момчета/, Локомотив Горна Оряховица /момчета/, габровските Бъки /момичета/ и Чардафон /момчета/ изкараха целия есенен полусезон само на тренировки, защото не се изигра нито един мач от шампионатите.

В сайта на Българската федерация по хандбал е отбелязано, че всичките 31 срещи /21 в първенството на момчетата и 10 на момичетата/ са отложени. Очакваше се да се изиграят в началото на тази година. Последното решение обаче гласи – въпросните мачове въобще да не се провеждат. Така настоящите първенства за сезон 2019-2020 година ще имат само пролетен полусезон. Причината за този абсурд коментира изпълнителният секретар на Зонален хандбален съюз Мизия – Симеон Съев, който е и член на Управителния съвет на БФХ:

„Необмислените действия на президента на Етър 64 /Велико Търново/ доведоха до това неприятно решение. За първи път в зона Мизия отбелязваме нулева есен в първенствата на най-малките. Още по-неприятно е и от друга гледна точка – основната цел на тези шампионати е да популяризират този спорт, да привлечем децата към хандбала … Така бе открита една от най-добрите български хандбалистки Елизабет Оморегие. Няма как да търсим високото спортно майсторство, защото тепърва предстои изграждането на децата като хандбалисти. Именно затова шампионската титла, купите, медалите в първенствата на тази възрастова група остават на втори план“, категоричен е Съев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...