Акценти
Начало / Образование / Абитуриенти от Червен бряг облякоха тениски на бала в подкрепа на децата болни от муковисцидоза

Абитуриенти от Червен бряг облякоха тениски на бала в подкрепа на децата болни от муковисцидоза

На 12 май ученици, учители и служители от Търговска гимназия „В. Е. Априлов” в град Червен бряг изпратиха своите дванадесетокласници от Випуск 2016 на традиционен концерт в читалище „Н. Й. Вапцаров 1908” в града. Вълнуващо и трогателно бе представянето на абитуриентите от 12 а клас, специалност „Икономика и мениджмънт”, разказват от училището. За първи път те не се появиха на сцената със скъпи и красиви тоалети, а бяха облечени с тениски, изразявайки своята съпричастност към националната кампания в помощ на децата болни от муковисцидоза. За тях абитуриентите и техните учители събраха сумата от 560 лв.

Единственият завършващ клас беше поздравен от ученици от десети и едиинадесети клас по оригинален начин, споделят от учебното заведение. Талантливи момичета и момчета влязоха в роля и се преобразиха в образа на всеки един от абитуриентите, откривайки специалното, специфичното от техните характери.

Директорът на училището г-жа Виолета Георгиева поздрави в словото си абитуриентите и техния класен ръководител г-жа Донка Дикова, Педагогическия екип на Випуск 2016 и всички присъстващи, подчертавайки, че вярата е най-мощната сила на света, а най-здравият градеж за бъдещи успехи, е образованието, получено в Търговска гимназия „В. Априлов” – Червен бряг.

Снимка: Търговска гимназия „В. Априлов”

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...