Начало / На фокус / Абитуриенти в неравностойно положение минаха по червен килим за звездния си бал

Абитуриенти в неравностойно положение минаха по червен килим за звездния си бал

С ществие по централната пешеходна зона на Плевен преминаха тази вечер 56  абитуриенти в неравностойно положение от област Плевен, преди да отидат на абитуриентския бал, подарен им от Националното сдружение на сираците в България. Звездният бал за младежите започне с минаване по червен килим, разстлан специално за тях пред Драматичния театър.

Балната вечер е осигурена с помощта на дарители, които предоставиха средства за закупуване на тоалетите на младежите. Близо 30 са фирмите дарители, осигурили тоалети и аксесоари за абитуриентите. Сред дарителите са и общините Кнежа, Никопол, Белене и Пордим. Подпомогнатите деца са от училища от Плевен, Долни Дъбник, Белене, Кнежа, Никопол, Пордим и село Чомаковци.

004звезден бал

Абитуриентите имаха среща тази вечер с областния управител Ралица Добрева, патронът на инициативата – депутатът Владислав Николов, председателят на Общинския съвет – Мартин Митев, кметът на Белене – Милен Дулев.

От името на всички депутатът Владислав Николов поздрави абитуриентите и им пожела успех и наистина тази вечер да е звездна за тях. Депутатът обеща, че ще бъде възстановена трудовата борса, която миналата година се проведе за първи път за младежите, които Националното сдружение на сираците в България подкрепя. С поздрав към младите хора се обърна и кметът на Белене.

След това младежите получиха подаръци, които заедно с цвете им връчиха Ралица Добрева и Владислав Николов.

Специален гост на „Звездния бал” е фолк певицата Роксана. Тя ще е звездата в празничната вечер, която ще е в парк хотел „Кайлъка“ и председател на журито при избора на Мис и Мистър Звезден блясък, обяви Слави Михайлов, председател на НССБ.

030звезден бал

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...