Акценти
Начало / Политика / АБВ със самостоятелна листа за общински съветници в Плевен

АБВ със самостоятелна листа за общински съветници в Плевен

ПП АБВ ще издигне самостоятелна листа за общински съветници  в Плевен на предстоящите местни избори. Това съобщи Цветан Антов, областен лидер на АБВ – Плевен на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен. Антов обаче не уточни позицията на партията по отношение кандидатурата за кмет на областния град.

Но стана ясно, че ПП АБВ ще има свои кандидати за кмет на Никопол – Любомир Мачев, Белене – Красимир Грунчев, както и в общинаГулянци, където кандидат им за кмет ще отново общинският председател на местната им структура. В Пордим АБВ ще подкрепи кандидатурата на досегашния кмет Детелин Василев. „Смятаме, че общината се управлява добре и според нас е редно да бъде подкрепен досегашният кмет”, поясни Антов. В Долни Дъбник АБВ ще продължи да бъде в коалиция със  земеделците и ще имат общ кандидат. В Левски АБВ ще има самостоятелна листа за общински съветници, но все още нямат окончателно решение дали ще имат самостоятелен кандидат за кмет на тази община или ще подкрепят нечия кандидатура.

Без яснота засега са как ще се явят на местния вот в общините  Червен бряг, Долна Митрополия и Кнежа. Лидерът на АБВ – Румен Петков, уточни, че на този етап е въпрос на време да бъде оформена окончателната позиция на партията за подкрепа на досегашния кмет на Червен бряг – инж. Данаил Вълов. „Надяваме се, че Прокуратурата ще прекрати с необоснованите обвинения”, коментира Петков по отношение подетата кампания срещу Вълов.

Нашата цел е да се представим достойно на местните избори и да подобрим живота на хората, заяви Цветан Антов. Той не скри, че има атака срещу техните кандидати, особено в по-малките населени места. Това е и причината да се въздържат от обявяването на имената им преди законоустановения срок.

Румен Петков се обърна с апел към жителите на област Плевен на 27 октомври да направят разумния избор. „Решенията на региона са в разумния избор”, изтъкна той. „ГЕРБ остави Северна България на доизживяване. ГЕРБ унижиха Плевен, като оставиха плевенския спорт без подкрепа – има построено само едно спортно съоръжение в града за времето на тяхното управление. Ако жителите на областта не се мобилизират да направят разумния избор, ще продължим в същата посока”, предупреди Румен Петков.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...