Начало / Култура / „Върви, народе възродени” запяха всички с тримата славянски тенори

„Върви, народе възродени” запяха всички с тримата славянски тенори

За поредна година в навечерието на 24 май тримата тенори Григорий Палищук, Константин Янков и Любомир Дяковски подариха на плевенчани прекрасен концерт от класическа и съвременна музика. В тяхно изпълнение и на общински хор „Гена Димитрова” звучаха произведения на Верди, Пучини, Щраус, испански хитове, песни на „Куин” и други съвременни групи. Беше спазена традицията да бъде дадена възможност за изява на млад и обещаващ талант. Тази година това беше виолончелистката Лора Табакова от състава на Плевенската филхармония и атрактивната група „Хипнотик“. Под пръстите й прозвуча вълшебната музика на „Лебедът” от Сен-Санс. Изненада за публиката бе изящният танц на балерината от Софийската опера Венера Христова.

Концертната програма завърши с произведение, написано върху „Увертюра 1812 г.“ на Чайковски. „Творба, която възхвалява по впечатляващ начин силата на славянския дух”, обяви Любомир Дяковски преди да зазвучи музиката.

Последваха няколко изпълнения на бис, след които артистите на сцената запяха Химна на св.св. Кирил и Методий – „Върви, народе възродени”, който изправи на крака залата и всички запяха заедно с тримата славянски тенори.

Прочетете също:

Русалин Русалинов и Калин Донков стават почетни граждани на Плевен

Русалин Русалинов – Вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и Президент на КК „Петромакс“ ...