Начало / Култура / Читалището в Победа отпразнува 25 години от основаването си

Читалището в Победа отпразнува 25 години от основаването си

С изложба, песни и танци отбеляза своята 25-годишнина от основаването си Народно читалище ”Зора -1990 г.” в село Победа. За това информира Димитринка Гетова, секретар на читалището. В съботния ден на лятната естрада на площад „Победа“ се състоя тържествен празник по случай четвърт век от учредяването на читалището в селото. Официални гости на празника бяха Даниела Александрова, кмет на село Победа, Петър Петров, председател на Общински съвет Долна Митрополия, Васко Петков, кмет на град Тръстеник и Надка Найденова, дългогодишен деятел на културата.

певци Победа 2
Поздравителен адрес, цветя и подаръци към читалищния екип поднесе кмета на селото. Председателят на читалището Цветанка Ангелова подчерта в доклада си разнообразната и широкообхватна дейност, допринесла за възхода в развитието на читалището в последните години.

танцьори Победа 1
Пъстър концерт изнесоха Певческа група „Вълшебни звуци”, Детска формация „Медени звънчета”, хип-хоп танцьор, Детски танцов състав „Мизийска младост” при НЧ ”Неофит Рилски” – Тръстеник и Вокална група „Жалба по младост” при НЧ ”Пробуда” – Подем.

певци Победа
Всички гости на празника имаха възможност да разгледат изложба на рисунки на тема – „Победа в багри” и фотоизложба в четири раздела – „Сграден фонд”, „Самодейност”, „Летни дейности с деца ” и „Работа по проекти”. По повод 25-тата годишнина бяха връчени и грамоти за принос в развитието на читалищната дейност на изявени самодейци. Грамоти за отлично представяне получиха и участниците в изложбата и празничния концерт.

танцьори Победа

концерт Победа

Прочетете също:

Майя Ананиева с престижната награда „Най-добър арт педагог в света“

Ръководителят на арт школа „Колорит” в Плевен – художничката Майя Ананиева, е удостоена с престижната ...