Начало / Общество / ЦРД – Плевен организира конкурс за детско литературно творчество и рисунка

ЦРД – Плевен организира конкурс за детско литературно творчество и рисунка

Дванадесети общински конкурс за детско литературно творчество, рисунка и коледна картичка на тема „Моето Коледно послание“ организират от Център за работа с деца – гр. Плевен. Конкурсът ще се проведе в два раздела: Литературно творчество и Изобразително изкуство, информират от Регионален инспекторат по образованието в Плевен.

В Раздел „Литературно творчество” участниците ще се състезават в три възрастови групи: до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Във всяка възрастова група ще бъдат отличени по трима най-добре представили се млади творци. Всеки участник в конкурса може да представи до две стихотворения, два разказа или едно есе.

Раздел „Изобразително изкуство” включва два подраздела. Първият е за рисунки и в него участниците ще се състезават в четири възрастови групи: от 5 до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени по две награди и две поощрения. Участниците в конкурса могат да представят до две рисунки, изпълнени в свободен формат и техники.

Във втория подраздел – за коледни картички, отново участниците ще се състезават в четири възрастови групи: от 5 до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Изискванията за изработка включва формат на паспартуто – ½ А4 или ¼ А4, техниките и материалите са по избор.Творби, неотговарящи на условията, няма да бъдат допуснати до журиране.

В навечерието на Коледа – на 16 декември от 18.00 часа в зала „Катя Попова”, всички участници в конкурса ще могат да присъстват на празничен концерт, на който ще бъдат обявени и наградени най-добрите автори на литературни творби, рисунки и украшения.

Крайният срок за представяне на творбите в Център за работа с деца – Плевен е 7 декември. Към тях трябва да се прибави следната информация: трите имена, години, клас, училище и телефон за обратна връзка.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...