Акценти
Начало / Образование / Цецка Цачева ще присъди приза „Най-изявен студент 2016” на студент от Медицински университет в Плевен

Цецка Цачева ще присъди приза „Най-изявен студент 2016” на студент от Медицински университет в Плевен

Церемония по  тържественото отбелязване на  24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще се проведе в Медицински университет – Плевен на 19 май.  Тази година специалните гости на празника са двама видни граждани на Плевен – Цецка Цачева, председател на 43-то Народно събрание, и акад. Светлин Русев, който ще изнесе академично слово, съобщават от висшето училище.  За поредна година събитието ще бъде наситено с множество художествени и музикални изяви на българските и чуждестранните студенти на висшето училище.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов ще връчи на  Цецка Цачева плакет „За изключителен принос“ за разкриването на Факултет по фармация в структурата на МУ-Плевен.

Председателят на Народното събрание ще връчи на български и чуждестранни студенти традиционната награда за празника на българската просвета и култура – приза „Най-изявен студент 2016” – за постигнати високи резултати в учебната, научната и кръжочната дейност, заедно с грамота и научна литература.

Церемонията ще се проведе на 19 май, от 13 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...