Акценти
Начало / Здравеопазване / Център за обучение на стоматолози и зъботехници откриха в Плевен

Център за обучение на стоматолози и зъботехници откриха в Плевен

Плевен направи поредната си стъпка в посока на развитие на денталната медицина с откриването на Център за обучение на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти, който поставя фокус върху технологиите и практическото обучение.

„Радвам се, че днес ставаме свидетели на поредната здравна инвестиция в Плевен. И то не каква да е, а инвестиция, при която става дума за високи технологии. Това е поредна стъпка в посока развитието и на денталната медицина в града ни“, посочи председателят на местния парламент Мартин Митев.

„Виждаме как Плевен показва постоянно нещо ново в областта на медицината, в случая денталната. Градът ни е водещ в сферата на медицината и това е поредната крачка“, посочи и кметът Георг Спартански.

„Преди няколко месеца се върнах от конгрес, където ставаше дума за роботика. Днес ще кажа – бъдещето на денталната медицина вече е в Плевен“, заяви проф. д-р Славчо Томов, ректор на Медицински университет – Плевен. Той посочи, че новият дентален  център ще бъде база, на която Медицинският университет ще стъпи, за да стартира за начало обучение по специалности по дентална медицина с идеята след време тук да се акредитира и една по-голяма академична структура в тази посока.

„Хубаво е когато високите технологии не са само в столицата и когато при нас се случват такива добри неща“, каза и д-р Йордан Георгиев, управител на МБАЛ „Св. Панталеймон“.

„Nano Dental Academy“ е оборудван с осем работни места и разполага с модерна високотехнологична апаратура, която дава възможност за организиране на практически курсове на високо съвременно ниво. Целта е обучение, квалификация и преквалификация на медицински работници, лекари по дентална медицина и студенти по консервативно зъболечение. Идеята е специалисти в областта на стоматологията да обменят опит, да споделят ноу-хау и да внедряват нови методи за лечение, обясни д-р Бранимир Кирилов, управител на новия „Nano Dental Academy“

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...