Акценти
Начало / Образование / Центърът от семеен тип в Левски получи компютърна техника за подпомагане на образователния процес

Центърът от семеен тип в Левски получи компютърна техника за подпомагане на образователния процес

Преносими компютри, таблети, мултифункционално устройство, рутер и осигурен интернет получи Центърът за настаняване от семеен тип в град Левски. Компютърната техника беше предоставена от  Стела Христонева – регионален мениджър на един от големите мобилни оператори, в присъствието на кмета на Левски – Любка Александрова. Радостното събитие беше предшествано от конструктивен,  приятелки разговор с Полина Борисова – ръководител /психолог/ и екипа на центъра  и  решаване на актуални въпроси за подобряване качеството на интернета в ЦНСТ гр. Левски.

Кметът на Община Левски – Любка Александрова изрази радостта си, че с тези подаръци децата ще могат спокойно, при необходимост, да провеждат обучението си, да научават повече и сбъдват мечтите си. Община Левски кандидатства по проект „Подпомагане на образователния процес на учениците, настанени в ЦНСТ за деца, гр. Левски”, а изпълнител на проекта е мобилният оператор.

Община Левски е първата община, която получава техническите средства, отбеляза Регионалният  мениджър Стела Христонева. Тя поздрави Общината за успеха и изрази желание за взаимодействие и помощ от при възникнали проблеми. Пожела на децата да са любознателни, защото учението е в основата на успеха.

Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика финансира проекта на Община Левски по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност, от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII.

Закупените по проект „Подпомагане на образователния процес на учениците, настанени в ЦНСТ за деца, гр. Левски” на Община Левски технически средства, са с лицензиран софтуер и ще подпомагат учениците по време на редовния обучителен процес и в случай на дистанционна форма на обучение.

По този начин ще се осигурят условия за непрекъснат образователен процес на 12 деца и младежи, които учат и са настанени в Центъра за настаняване от семеен на територията на община Левски.

Бюджетът на проекта е 5964 лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...