Начало / Избори / Избори 2015 / Цветан Антов: Няма да издигаме кандидати за кметове на АБВ на всяка цена

Цветан Антов: Няма да издигаме кандидати за кметове на АБВ на всяка цена

Най-вероятната кандидатура за кметското място в Плевен на партия АБВ е тази на Цветан Антов. Това съобщи самият той на пресконференция в пресклуба на БТА. 2/3 от номинациите на този етап са именно за него, допълни Антов, но това не е окончателно, тъй като трябва да бъдат внесени всички предложения. Съвсем скоро се очаква да бъде обявена и окончателната кандидатура, но има процедури, които трябва да бъдат извършени преди това.
От партията планират да излъчат максимален брой кандидати за населените места в Плевенско, като на повечето места ще се явят самостоятелно. „Ако няма читав кандидат, ще подкрепим друга кандидатура“, категоричен бе Антов, тъй като няма да издигат кандидат на всяка цена. Не е изключено да бъдат подкрепени и добре работещи кметове от партиите в център и ляво. Той обясни още, че има индикации и от малки партии, които изразяват своята готовност за подкрепа, така че ще се работи и в тази посока.
Ясни са вече имената на кандидат-кметовете за някои от населените места в община Плевен, но заради някои съображения, не всички бяха обявени публично. За кандидат на село Гривица от партия АБВ ще издигнат Любомир Ламбев. За Бохот, Брестовец, Опанец, Върбица и Николаево също ще има издигнати кандидатури.
Относно област Плевен, в Пордим, Белене и Левски има одобрени самостоятелни кандидатури, но имена не бяха споменати. Маргарита Светланова ще бъде кандидат за кметското място в Гулянци. В Долни Луковит кандидат ще е Десислав Атанасов, който е настоящият кмет, но за община Искър все още няма одобрена кандидатура. За Долни Дъбник, Долна Митрополия и Кнежа най-вероятно ще бъдат подкрепени сегашните кметове, тъй като са показали своята добра работа за общините си. В Червен бряг кандидати има за кметове на селата, но все още няма ясен избор за кмет на общината.
В Битката за кметското място в Никопол ще се изправи Любомир Мачев, който е общински председател на АБВ за община Никопол. Той сподели имената на пет от кандидатите за кметове на населени места в крайдунавския град. За Новачене това е Вероника Владимирова, за Драгаш войвода – Бисер Пенков, за Дебово кандидат е настоящият кмет Калоян Кръстев, за Лозица е Преспа Владимирова, а в Черквица кандидат ще бъде Валентина Иванова.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...