Акценти
Начало / Общество / Футболна среща в чест на празника на ВВС

Футболна среща в чест на празника на ВВС

По повод Празника на авиацията и Военновъздушни сили и тържествено честване на 110-та годишнина от създаването на българската бойна авиация в 12-та авиационна база – Долна Митрополия днес бе даден старт на поредица от мероприятия.

Между представителния отбор на 12-та авиационна база и отборът на Спортно училище „Георги Бенковски” – гр. Плевен, се проведе футболна среща на малки вратички. В началото на срещата отборът на авиобазата поведе в резултата, но младите спортни надежди побързаха да изравнят. Мачът продължи с много емоция, висок спортен дух и максимално раздаване на терена. Крайният резултат е 5:1 в полза на домакините от 12-та авиационна база, които отново демонстрираха завидни футболни умения. Като голмайстор се отличи редник Иван Иванов, отбелязал най-много попадения в противниковата врата. Треньор на отбора е офицерски кандидат Лайош Лашев.

След финалния сигнал учениците, съпровождани от техния директор Марияна Костова и треньорът им Илия Войнов разгледаха статичния показ самолетите, които са на въоръжение в базата. Майор Орлин Гичев ги запозна с летателните и технически характеристики на самолет L-39 ZA. Младите спортни надежди се възползваха от уникалния шанс да влязат в пилотската кабина и да се снимат за спомен.

Командирът на 12-та авиационна база полковник Петър Банков изказа благодарност на г-жа Костова за участието и отличното представяне на учениците от СУ „Георги Бенковски” в спортната среща, посветена на 110 годишнината от създаването на българските Военновъздушни сили.Той и` връчи плакет, и пожела на всички здраве, благополучие и много спортни успехи.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...