Акценти
Начало / Образование / Факултетът по фармация сред приоритетите на Медицинския университет в Плевен за 2016-а

Факултетът по фармация сред приоритетите на Медицинския университет в Плевен за 2016-а

Медицинският университет в Плевен очерта приоритетните направления в развитието си за 2016 година, информират от там. Това направиха на последното заседание в края на месец декември Съветът на настоятелите при МУ-Плевен и ректорът проф. д-р Славчо Томов.
На първо място като приоритет се поставя привличането на висок брой качествени български и чуждестранни студенти за обучение в МУ-Плевен. През 2015 година висшето училище постигна отлични резултати от провеждането на една активна кандидатстудентската кампания в цялата страна. Новите технологии – робот-асистираната хирургия, 3D обучението, сесиите Хирургия на живо, които се излъчват в аудиториите, възможностите за обучение в експерименталната операционна зала и на ендотренажорите в Телекомуникационния ендоскопски център, привлечат и многобройните чуждестранни студенти, които проявяват траен интерес към англоезичния курс на обучение по Медицина.
За новата академична година за чуждестранните студенти, която стартира от месец февруари 2016 година в МУ-Плевен, има подадени кандидатстудентски документи от 450 чуждестранни граждани. От тях за обучение са приети 210 граждани от 36 държави. За трета поредна година най-висок е броят на чуждестранните студенти-граждани на Великобритания, следвани от индийските студенти, на трето място – от Германия.
На второ място приоритет на МУ-Плевен е окончателното завършване, откриването и стартирането на работата, както и реализирането на първия прием на студенти по държавна поръчка във Факултета по фарамация. Завършеният нов учебен корпус на четвъртото основно звено в структурата на университета е един видим резултат, който ще окаже положителен ефект не само за развитието на Медицински университет – Плевен, а и за развитието на града и цяла Северозападна България. Това дава основание на Ръководството да поиска и да обяви първият прием по държавна поръчка на магистър-фармацевти от месец септември 2016 г.
На трето място, но не и по значение, приоритет на МУ-Плевен е кандидатстването и участието в европейски проекти с цел допълване на съвременния облик на висшето училище като център на иновациите и новите технологии в образователната, научноизследователската и лечебната дейност. Членовете на Съвета на настоятелите единодушно се обединиха около мнението, че през новата година университетът не разполага с необходимия ресурс и потенциал да се разширява териториално чрез разкриване на филиали в други градове на страната или в чужбина.

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...