Начало / Образование / Ученици ще опознават историята чрез имената на улиците в Плевен

Ученици ще опознават историята чрез имената на улиците в Плевен

Интерактивна игра под наслов „Историята в имената на плевенските улици” организират днес ученици от 6 и 7 клас на СУ „Иван Вазов” и ОУ „Цветан Спасов” заедно с децата от скаутски клуб „Лъвче”. Целта на играта е чрез състезание между 4 отбора да се проучат различни маршрути в Плевен, включващи поне по една улица, чието име е сменено след 1989 г., както и улици, носещи имената на видни личности или на исторически събития и местности.

Обиколката започва в 14 часа от Регионалния исторически музей, където историкът Красимир Петров ще изнесе пред състезателите беседа за Дойранската епопея, славната Девета дивизия и нейния командир, генерал Владимир Вазов. Крайна спирка в обиколката ще бъде Регионална библиотека „Христо Смирненски”. Там, след викторина, на всички участници ще бъдат връчени сертификати.

Интерактивната игра е част от проекта “70 години от края на войната – 70 години от освобождението  – да защитим човешкото достойнство, свободни и в мир и да изградим бъдещето на Европа (Мир)”, по който „Учебна работилница Европа” е координатор.  Партньори на плевенското сдружение са организации от Германия, Румъния и Словения.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...