Акценти
Начало / Общество / Ученици от община Долна Митрополия ще представят България на Световно онлайн събитие в Чили

Ученици от община Долна Митрополия ще представят България на Световно онлайн събитие в Чили

Специално за българските ученици и учители (и всички, които обичат астрономията) – “Eclipse party” (Парти “Пълно слънчево затъмнение) на живо от Чили ще може да се наблюдава пълното слънчево затъмнение на 14 декември 2020 г. (понеделник)!

Участниците са учители и ученици от цял свят. България ще бъде представена от двама ученици от община Долна Митрополия: Николай Пенков, гр. Тръстеник, ученик в МГ “Гео Милев”-Плевен, и Красимира Райкова от ОУ “Климент Охридски”, с. Крушовене с ръководител Иво Джокин, директор на Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в с. Байкал. Другите участници са Цеца Цолова, МГ Ботевград и 2-ма ученици.

Учителите и учениците ще имат възможност да задават въпроси към учениците от Чили и Иран и да наблюдават експерименти по време на затъмнението!

Линк за достъп https://www.astrozoom.space/attend

Броудкастинга ще започне в 17,00 ч. българско време, максималната фаза на затъмнението е 18 ч. и 13 мин. Проявата ще приключи в 18,30 ч.

Събититето се организира от Iranian Teachers Astronomy Union, ITAU, and Student’s International Network for Astronomy, SINA, а в България от Националният комитет за астрономическо образование към Международният Астрономически Съюз – IAU Office of Astronomy for Education и Общински център за извънучилищни дейности в с. Байкал.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...