Начало / Образование / Ученици от ДФСГ „Интелект“ коментираха със специалисти актуални проблеми на статистическата отчетност

Ученици от ДФСГ „Интелект“ коментираха със специалисти актуални проблеми на статистическата отчетност

Във връзка със 135-годишнината на българската статистика и по повод на 20 октомври – Световния ден на статистиката,  ученици от Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ – Плевен бяха на посещение в Териториално статистическо бюро – Плевен. Мото на честването е „По-добри данни за по-добър живот“. Пламен Петков – началник отдел „Статистически изследвания“ и инж. Елка Ангелова – гл. експерт „Обща администрация“ върнаха  учениците към историята на статистическата отчетност в България, запознаха ги с новата организационна структура на НСИ и с нейните цели и предизвикателства.

1ДФСГ Интелект - ТСБ

Бяха представени информационни филми за ролята на статистиката в държавното управление, статистически годишници и юбилейни издания. Учениците се запознаха с дейността на отдел „Демографска и социална статистика“ и отдел „Индустрия“ и с методиката на събиране и обработване на статистически данни. Дванадесетокласниците от специалност „Банково дело“ се придружаваха от директора на гимназията Емил Райков и от учителя им по статистика Галя Алексиева. Бяха коментирани актуални проблеми на статистическата отчетност и на качествата ѝ прозрачност, обективност и своевременност, така че действително по-добрите данни да ни осигуряват по-добър живот.

3ТСБ-ДФСГ Интелект

Прочетете също:

Община Гулянци стартира социалната услуга „Асистентска подкрепа“

През 2021 г. Община Гулянци, в качеството си на доставчик на нова социална услуга „Асистентска ...