Начало / Последни новини / Участници от Непал в тазгодишния „Маратон на приятелството”

Участници от Непал в тазгодишния „Маратон на приятелството”

Участници от близо 20 страни ще се включат в тазгодишното издание на „Маратон на приятелството”, който ще се проведе на 20 май в Плевен. Събитието, което се превърна в най-голямото и значимо състезание за региона, се организира за пета поредна година. То утвърди името си като само през миналата година посрещна 550 души от 5 континента.

Тазгодишното издание се очаква да привлече отново стотици почитатели на активния начин на живот от страната и чужбина, включително от държави като Непал, Русия, САЩ, Великобритания, Испания и други.

„Ние подкрепяме маратона от неговото създаване. Той е основно събитие за града, с много голям социален, рекламен и икономически ефект. Мотивира хората да спортуват, вдига настроението, създава свежест. В града идват стотици хора от десетки страни, а Плевен има какво да покаже”, сподели за значимостта на събитието кметът на Плевен Георг Спартански.

Маратон на приятелството „Плевен“ е едно от най-важните спортни събития в Северна България. То се организира от „Eyes-Open“, Спортен клуб „Бегач“, Българската федерация по лека атлетика и Община Плевен и има изключително важно значение за региона.

Дисциплините ще бъдат разделени в няколко основни категории: класически маратон (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км). За трета година в рамките на събитието ще се проведе и специален детски маратон, който цели популяризиране на здравословния начин на живот сред най-малките. За хората над 60 години е предоставена възможност за безплатна регистрация.

Записването за събитието на уебсайта http://plevenmarathon.com/ вече започна.

Снимка: архив Инфо Плевен

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...