Начало / Общество / Утвърдиха разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа

Утвърдиха разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа

Областната комисия по транспорт утвърди маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с нов час на тръгване.

Решението бе взето на редовно заседание, председателствано от заместник – областния управител на Плевен д-р Красимир Трифонов.

„Поводът да се съберем е постъпило писмо от г-н Данаил Вълов – кмет на община Червен бряг, с което е отправил искане за утвърждаване на проект  на маршрутно разписание на автобусна линия Червен бряг – Кнежа с  час на тръгване 07:45 от АГ Червен бряг и пристигане в Кнежа в 08:40 и връщане обратно. Час на тръгване 08:45 от Кнежа и час на пристигане 09:50 в АГ Червен бряг. Няма причина да му бъде отказано”, представи пред комисията предложението зам. областният управител.

В подкрепа на това се изказа Палушка Георгиева – представител на „Браншово сдружение на автобусните превозвачи“ – Плевен. Тя отбеляза, че няма засичане с други маршрутни разписания в Плевенска област и са спазени изискванията на Наредбата №2 за  съгласувано  маршрутното разписание с община Кнежа. Представен е и протокол за пътникопотока.

Представителят на Община Червен бряг инж. Илиян Банчев подчерта, че линията е съществувала и преди това. Промяната касае само часа и се налага да бъде въведена заради работещите граждани.

С пълно мнозинство от присъстващите предложението бе прието като са спазени всички изисквания на чл.10 от Наредба №2 за утвърждаване на транспортни схеми.

Прочетете също:

Кметът на Буковлък се нуждае от преливане на кръвна плазма

Дългогодишният кмет на село Буковлък – Росен Росанов, се нуждае спешно от преливане на кръвна ...