Акценти
Начало / Общество / Установени  са двамата извършители на вандалското посегателство срещу композицията „Жабките”

Установени  са двамата извършители на вандалското посегателство срещу композицията „Жабките”

Един пълнолетен и един непълнолетен са извършили вандалското посегателство върху композицията „Жабките” на Водната каскада в Плевен. Това съобщиха днес на първото оперативно заседание за тази година на шефовете на отдели в Община Плевен.

В последните дни на миналата година двамата изтръгнаха жабката, която беше най-отгоре на композицията, създадена от скулпторите Убавка Тончев и Константин Симеонов и подарена на Плевен. Жабката е намерена и се съхранява на сигурно място. Пълнолетният извършител на вандалския акт е изявил желание да поеме разходите за възстановяване на композицията. Това обаче ще бъде възможно едва след затопляне на времето.

Кметът Георг Спартански изказа специална благодарност на началника на Полицията в Плевен – комисар Красимир Начев, и на служителите в Първо и Второ полицейско управление в Плевен за бързата и перфектна работа за разкриване на извършителите на посегателството срещу скулптурната композиция и на стрелеца срещу Регионалната библиотека. Полицията беше перфектна, заяви Спартански.

Прочетете също:

Официално представят сборника „150 години Вътрешна революционна организация“

На 30 септември в Регионален исторически музей – Плевен, ще се състои официалното представяне на ...