Акценти
Начало / Общество / Търговските вериги в Плевен спазват задължителните мерки  

Търговските вериги в Плевен спазват задължителните мерки  

Кметът Георг Спартански лично провери днес изпълнението на неговата заповед от 17 март, регламентираща задължителни мерки при работата на търговски обекти в извънредната ситуация, свързана с разпространението на корона вируса. Той беше придружаван от директора на Дирекция „Обществен ред и сигурност” Венцислав Катинов. Те посетиха магазини на големи търговски вериги за хранителни и промишлени стоки, както и пазара за плодове и зеленчуци на „Тибор”. Струпване на хора не беше установено. Навсякъде беше въведен пропускателен режим, пред един от обектите имаше поставени дезинфектанти и салфетки. Повечето от служителите бяха с маски и ръкавици. Въпреки наличието в  магазините на маркировка за нужната дистанция между чакащите пред касите, както и напомнянето по вътрешна радиоуредба между клиентите да има отстояние минимум два метра, не всички наши съграждани се съобразяваха с реда.

Посетителите на открития пазар за плодове и зеленчуци също не бяха много, заведенията за бързо хранене на територията са затворени.

Проверките ще продължават и занапред, категоричен е Георг Спартански. Той призовава гражданите на Плевен за още по-висока отговорност при пазаруване, движение по улиците и ползване на обществения транспорт.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...