Акценти
Начало / Крими / Трима измъкнали над 40 000 лева, още 12 000 почти били прибрали

Трима измъкнали над 40 000 лева, още 12 000 почти били прибрали

В резултат на съвместна работа на ГДНП и ОДМВР – Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе е установена съпричастността на арестуваните и към други измами на обща стойност над 40 000 лева, информираха от МВР. Задържани са участници в схема за телефонни измами, съпричастни към няколко подобни престъпления – И.И. /29 г./, А.П. /28 г./ и 17-годишен младеж, и тримата от Ветово, криминално проявени и осъждани. Успешната реализация е проведена под ръководството на ГД „Национална полиция“ и в нея са участвали служители на областните дирекции на МВР в Пловдив, Велико Търново, Плевен и Русе.

Вчера в Павликени, непосредствено след извършена телефонна измама на 90-годишна жена от града, бил задържан 29-годишният И.И. У него служители на районното управление открили 11 800 лева, взети от жертвата, извлечение от нейна банкова сметка, както и мобилни телефони.

В хода на разследването по случая е изяснено, че измамата на пенсионерката започнала предишния ден – 23 октомври. Тогава от нея били взети 2200 лева, открити в А.П., който е задържан на 24 октомври, на пътя Плевен – Ловеч. При проведените оперативни действия е задържан и младежът, въвел в заблуждение жертвата.

Налице са данни за съпричастността на тримата задържани и към други телефонни измами, извършени на териториите на няколко области в страната, основно в Северна България. Те са на обща стойност над 40 000 лева. Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Прочетете също:

В област Плевен няма проблем с легловата база за пациенти с COVID

По инициатива на областния управител Мирослав Петров днес се проведе работно заседание в редуциран състав ...