Акценти
Начало / Култура / Традиция и авангардност в „Парад на модата – Лято 2016”

Традиция и авангардност в „Парад на модата – Лято 2016”

Млади дизайнери и добре познати имена от модния подиум показаха модели в лятното издание на „Парад на модата”, който се провежда вече за 62-ри път в Плевен. Автор на сценария, хореографията и режисурата на модното шоу отново е Георги Ангелов.

По традиция първи на подиума в големия салон на ДКТ „Иван Радоев” бяха показани моделите на Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова – София. Тя представи колекцията „Самодиви“ в бяло и екрю за дами и деца. Другите познати имена в тазгодишния „Парад на модата” бяха Димитър Кръстев от Софи, който се  представи с новата си колекция, и Мария Божилова от София с тийнейджърска и дамска мода.

IMG_3286парад на модата 2016

Многобройната публика беше приятно изненадана от младите дизайнери, много от които дебютираха на плевенска сцена. 16 млади дизайнери –цвета на най-младото поколение на България, показаха в Плевен най-новите си колекции. Нестандартната Десислава Захариева от София, номадската тематика в тоалетите на Христина Якимова, също от София, авангардните колекции мъжка и дамска мода на Иван Гинчев бяха част от изненадите в това модно шоу. Софийските млади дизайнери бяха представени още от Мария Попова и Димана Арнаудова, Татяна Арнауд и Александър Велинов.

Плевенският моден бизнес беше успешно представен от  Мария Радулова и Виктория Костадинова. От Варна с женска и детска колекция се представи Галя Златева. От Батак с 20 модела участва Цвети Тинова, а Милена Нгуен от Благоевград допълни палитрата от млади дизайнери.

IMG_3306парад на модата 2016

Интересен щрих от тазгодишния моден парад бяха прическите на 40-те манекени. Те бяха сменяни за всяка колекция, включително и скъсяване на коси на място.

Много настроение във вечерта внесоха изпълненията на танцьорите от  Клуб по спортни танци “Дъга“ – Плевен и поп изпълнителите Борис Иванакиев, Магдалена Лунголова и Биляна Добрева.

 „Парад на модата“ се проведе под патронажа на кмета на Плевен Георг Спартански, със съдействието на Сдружение „Плевенски Обществен фонд Читалища“ и Читалище „Лик“. Музикалното оформление на модния спектакъл е на Асен Антонов, а музикалната компилация на Николай Колев.

IMG_3281парад на модата 2016

IMG_3301парад на модата 2016

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...