Начало / Образование / Тормозът в училище беше тема на среща в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Тормозът в училище беше тема на среща в ОУ „Васил Левски” в Плевен

Под мотото „Бъди мой приятел” в ОУ „Васил Левски” в Плевен се проведе среща на районния инспектор от Детска педагогическа стая към Първо РУ на МВР в ПлевенГинка Манолова, с ученици от прогимназиалните класове. Тя разговаря с учениците за видовете тормоз, като темата е предвидена за Час на класа във връзка с Националната програма „Работа на полицията в училищата“.

12208428_ОУ Васил Левски - среща-тормоз

Учениците изиграха две ролеви игри, в които имаха възможност да разграничат жертва, насилник и наблюдатели в ситуация на тормоз. Учебното занятие завърши с играта „Куфар и кошче”, в която всеки трябваше да сложи в куфар две неща, които са му харесали от заниманието и ще ги съхрани, а в кошчето – нещата, които няма да запомни и ще изхвърли.

Момичетата и момчетата бяха единодушни, че „ще изхвърлят” тормоза от училище. Беседата завърши с обещание от страна на Гинка  Манолова следващата им среща да е във връзка с безопасността на учениците в Интернет.

Снимки: ОУ „Васил Левски“

Прочетете също:

Община Плевен осигури маски и дезинфектанти за кметствата, социалните, детски и учебни заведения

Заявените от Община Плевен количества дезинфектанти от лицензиран производител /за ръце, малки и големи повърхности/, ...