Акценти
Начало / Култура / С филмов фестивал днес започва коледната програма в Плевен

С филмов фестивал днес започва коледната програма в Плевен

От 12 до 19 декември ще са проявите от тазгодишната коледна програма на Община Плевен. Тя започва с филмов маратон в зала „Катя Попова”. От днес до 14 декември там ще бъдат показани четири филма, заслужили вниманието на публиката и критиката по света.

Първият от тях – руският екшън „Решение за ликвидиране”е тази вечер от 18 часа. На 13 декември, е прожекцията на френската комедия „Бекасин”. На 14 декември, събота, ще има две прожекции – от 11 часа е филмът за малките зрители „Smart Коледа” с обичани български актьори и изпълнители, а от 18 ч. е анимацията за възрастни „Винсент”, разказваща за живота на художника Винсент ван Гог.

На 17 декември, вторник, е концертът на Орлин Павлов в ДКТ „Иван Радоев”. Началото е от 18 часа. Заедно с него на сцената ще са Милен Кукушаров – пиано, Васил Вутев – барабани, Мирослав Иванов – китара и балет „Нова”.

На 18 декември, от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев” е традиционният Коледен концерт на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”.

Празничната коледна програма на Община Плевен ще завърши на 19 декември с музикалния спектакъл „Живот като на кино” на Милица Гладнишка и Михаил Йосифов сектет. Началото е от 18 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

Входът за празничните прояви е свободен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...